Gyártó: Hencz - Homoktövis készítmények
Cikkszám: szolomag-orlemeny-25g
Raktárkészlet: 10000
450 Ft
Nettó ár: 450 Ft

Szőlőmag őrlemény 25g

Összetevők: kékszőlő magja, héja
Tartalmaz: Nagy mennyiségben természetes antioxidánsokat, B1, B2, P1,P2 vitamint, flavonoidokat, mintegy 4000 hatóanyagot tartalmaz.
Felhasználási javaslat:
mézbe, vízbe, müzli mellé, salátára szórva, teába, kásákba, kefírbe keverve, főzelékbe napi 1 kávéskanállal (max. 3 g-ot). Kis üveg mézbe is beleönthetjük az őrleményt, segít a méz a vitaminok felszívódását.

Figyelem! Véralvadásgátló gyógyszerekkel (Sincumár gyógyszerrel tilos) nem ajánlott együtt fogyasztani! Hőkezelés és tartósítószer nélkül készült.

Általános hatás:
a szőlőmag kivonat antioxidáns hatású összetevői a polifenolok, a szervezetben végbemenő káros oxidatív folyamatok gátlásához járulnak hozzá. A környezetünkből érkező káros ingerek és anyagok, mint a szennyezett víz és levegő, a tartósítószerek, a stressz vagy a pollen, a szervezetben szabadgyököket termel, melyek az egészséges sejteket károsítják.

A szőlőmagban oligomer proantocianidinek (OPC) vannak, melyek óriási gyógyító potenciállal rendelkeznek. Az OPC egy antioxidatív hatású növényi anyag, és ugyanakkor meghatározott testtájak specialistája. Elsősorban a bőrre, a szemre, az immunrendszerre és a hormonháztartásra van hatással.

A szőlőmag kivonata az E-vitaminnál 20-szor erősebbnek bizonyult, amikor a vas és az oxidatív szennyezések semlegesítését tesztelték. A szőlőmagban lévő polifenolos komponensek a sejtek védelmét a szabadgyökök által előidézett károsító hatásokkal szemben megvédik.

Először Nobel-díjas tudósunk, Dr. Szentgyörgyi Albert írta le még 1936-ban a szőlőmag emberi szervezetre kifejtett kedvező hatását. Õ mondta ki azt is először, hogy a szőlőmag tartalmazza valószínűleg a legtöbb természetes antioxidánst.

A szőlőmag őrlemény ajánlott fizikai munkát végzőknek sportolóknak, az erős érrendszer kiépítésére, az ízületek védelmére, az anabolizmus serkentésére.

A városokban élőknek, a napi 8 órát irodában dolgozóknak ajánlott a stressz ellensúlyozására, a stressz tűrő képesség fokozásához, a szabadgyökök lekötésén keresztül. A szőlőmag őrlemény fogyasztható krónikus ízületi bántalmakra, gyulladás gátló hatása okán, hölgyeknek, változókori panaszokra, uraknak prosztatájuk védelmében. Külsőleg alkalmazva a szőlőmag őrlemény keverhető pakolásokba, ránctalanító és kisimító hatása miatt. A szőlőmag őrlemény bőrre kifejtett pozitív hatása, rugalmassá teszi a bőrt, érvényesül akkor is ha elfogyasztjuk, mivel stabilizálja a kollagént és az elasztint.

Fiataloknak is ajánlott a készítmény fogyasztása, élénkíti az agyműködést, erősíti az immunrendszert. Időseknek a fogyasztása az érszűkület és az érelmeszesedés megelőzése céljából hasznos. A készítmény ajánlott továbbá keringési problémák megelőzésére, az allergiák tüneteinek enyhítésére illetve a koleszterinszint beállításához egyaránt. Segíthet az ízületek egészségének megtartásában, csökkentheti a gyulladásokat.

A hematológiai eredetű rákbetegségeknek, mint a leukémia, a limfóma, a mielóma tudható be 2006-ban több mint 100 ezer rákos eset, melyből 54.000 halálos kimenetelű volt. Ez a ráktípus a negyedik leggyakoribb daganat fajta az USA-ban. Egy amerikai orvos Shi professzor és kollégái gyümölcsökben előforduló, proantocianidinként ismert vegyületeket vizsgáltak, melyek fokozzák a rákmegelőző hatást. Shi kutatásai igazolták, hogy például az almahéj kivonat tartalmazza ezeket az antioxidáns hatású flavonoidokat, melyek különféle ráksejt állományokban károsodást váltanak ki, míg az egészséges sejtekben nem.

Shi kutatásai és egyéb tanulmányok eredményei is igazolták, hogy a szőlőmag kivonat a mell tumort patkányokban, illetve a bőrrákot egerekben csökkenti. Shi szőlőmag kivonattal a leukémiás sejteket kezelte szőlőmag kivonattal, különféle dózisokat alkalmazva, amikor az egyik magasabb dózis esetében jelentkezett a rákos sejtek önpusztítást kiváltó hatása.

Új vélemény

Megjegyzés: HTML kód nem iileszthető be!
Captcha