Gyártó: Hencz - Homoktövis készítmények
Cikkszám: fekete-nadalyto-csepp-20-ml
Raktárkészlet: 9998
1.150 Ft
Nettó ár: 1.150 Ft

Fekete nadálytő csepp 20 ml

Összetevők: alkohol, fekete nadálytő, torma
Tartalmaz: leveleinek hatóanyagtartalma: A-, C-, és B12-vitamint, kalciumot, káliumot, foszfort is tartalmaz, bár ezek nem fedezik a napi szükségletet, de fehérjetartalma nagyobb, mint akármelyik zöldségé.
Felhasználási javaslat:
8-10 cseppet kell közvetlenül rátenni a beteg testrészre. Hatásosabb, ha belekeveri a cseppeket gyógyulást segítő krémbe, napi 2-3 alkalommal. Használat előtt fel kell rázni, és a hosszú eltarthatóság érdekében sterilen kell kezelni.

Csak külsőleg lehet használni!

Általános hatás:
A gyógyászatban sokféle célra használt fekete nadálytőnek, külsőleg kitűnő hatása van a fekélyekre és a csonttörésekre, égési és más sérülésekre, duzzanatok borogatására. Hatásos szer még a reuma, ízületi gyulladás, megerőltetés, csontfájdalmak, sebek, vérömlenyek, zúzódások, ficam, rándulás, bénult végtagok fájdalmainak enyhítésére, visszérre, de tüdőbetegségek kezelésére is.

Az úgynevezett zárt baleseti sérülések (ficam, rándulás, húzódás, vérömleny) is gyorsan gyógyulnak a fekete nadálytő borogatástól. Ez a növény allantoin tartalmának köszönhető, ami serkentően hat a vérellátásra, növeli a sejtek regenerációs folyamatait.

Belsőleg (pl. teaként) nem ajánlott, mivel a májra toxikus (mérgező) hatású pirrolizidin-alkaloidot tartalmaz. A borogatás nyílt sebre nem használható. Alkalmazása terhesség alatt ellenjavalt. Borogatásként segíti az eltört csontok összeforradását.

A homeopátia hívői szerint jelentősen felgyorsítja a csont gyógyulását, ezért szigorúan csak akkor szabad alkalmazni, ha meggyőződtünk róla, hogy a csontok a helyükön vannak.

Új vélemény

Megjegyzés: HTML kód nem iileszthető be!
Captcha
Új termékek